Hókatasztrófa március 15-én

A 2013. március 15-i nemzeti ünnep Magyarországon sokak számára nem úgy sikerült, ahogy tervezték. A tavaszi hóesés orkán erejű széllel párosult és óriási hótorlaszok alakultak ki. Tízezrek rekedtek az autópályákon, 146 települést elzárt a hó, villanyoszlopok százai törtek ketté, sok helyen napokig nem volt áram és a hadsereget is mozgósítani kellett.

Megszólalnak a túlélők: egy asszony, aki a gyermekeivel az éjszakát az autópályán töltötte és azért izgultak, hogy ne fogyjon ki a benzin. Egy másik édesanya szülése pont a katasztrófa éjjelén indult meg a hótorlaszoktól elzárt bakonyi faluban. Az ismert showman, Geszti Péter pedig egy győri közönségtalálkozóra indult, de nem ért oda. Két napig volt a hó fogságában.

Az interjúk mellett látványos számítógépes animációk mutatják meg, milyen időjárási események ritka együttese okozta a katasztrófát. 2013. március 15-én elmaradt a nemzeti ünnep; de erről az ünnepről szinte mindenkinek van egy története. Havas, fagyos, dühös, veszélyes, esetleg kalandos. Azon a hétvégén megmutatta a természet, hogy a technikai fejlődés ellenére, a klímaváltozás okozta egyre kiszámíthatatlanabb viharok bármikor lecsaphatnak ránk.

Következő cikk KövetkezĹ‘ cikk
Előző cikk Előző cikk